Ideální řešení do kanceláře? HP ProBook

28.08.2012 14:23

Hledáte kvalitní business notebook za lidovku? Pak jsou pro vás ideální volbou notebooky HP ProBook.

Notebooky HP ProBook jsou koncipovány jako pracovní business notebooky. Obecně se dá říci, že reagují na poptávku firem a směřují tak do nižšího cenového segmentu, než řada EliteBook. Na druhou stranu tvoří díky multimediálním prvkům (webkamera, zvučné reproduktory) pojítko s řadou Pavilion. Notebooky ProBook se vyznačují vysokou kvalitu zpracování, pevnou konstrukci a kvalitním displejem.

Výkon

Grafické karty jsou zpravidla integrovány a dosahují nižšího grafického výkonu. Notebook není určen pro hraní her. Výkon je u 3D aplikací skutečně nižší.

Obecně je u řady kladen důraz na nízkonapěťové výkonné procesory, jenž splňují požadavky na patřičnou rychlost a dlouhou výdrž baterie. Co je u řady ProBook obzvláště ocenitelné je tichý chod

Výbava

Klávesnice u všech notebooků série ProBook je pro zvýšení pracovního pohodlí mírně vyvýšená. 15" a 17" modely mají navíc i numerickou klávesnici. Většina modelů je osazena webkamerou a celá řada má poměrně kvalitní repro. Dále matný displej (můžete vybírat od 12,1 až po 17,3 palce) s LED podsvícením a vysokou svítivostí. Design je obecně velmi přirozený a nekomplikovaný zbytečnostmi.

Označení modelů

HP chrlí neskutečné množství modelů v různých výbavách. Jak se v nich vyznat? Notebooky s výbavou Intel poznáte podle 0 na konci modelového označení (např.ProBook 5520s). AMD naproti tomu končí číslem 5 (např. ProBook 4525s). Druhé číslo v označení určuje velikost displeje (např. ProBook 5320 - 13" LCD; ProBook 5440 - 14" LCD; ProBook 5520 - 15" LCD; ProBook 5720 - 17" LCD).

Ochrana dat

HP si silně potrpí na ochranu dat. Zabezpečení ProBooků se skládá z komplexního systému čteček otisků prstů HP Fingerprint Reader a technologie rozpoznávání obličeje HP Face recognition. K vašim soukromým datům se tak nikdo cizí nedostane.

Rozšíření

Notebooky HP ProBook lze dovybavit širokoúhlými LCD displeji HP LE1901w a HP LE2201w. Takové řešení je pro menší a střední podnik ideální z důvodu úspory dodatečných nákladů. Displeje mají navíc kvalifikaci ENERGY STAR® - vykazují o 40 procent nižší spotřebu než předchozí generace.